lunes, 7 de marzo de 2011

Fets que fan

Fets que fan!, aquest és el títol d'avui, en honor al meu millor amic!
Per quin motiu fets que fan?...doncs bé, perque cal fer! de vegades és estrictament necessari fer!
Aquest matí he estat passejant per la zona de l'antiga muralla de Barcelona i he decidit d'arribar-me al claustre de la magnífica catedral per a fer un cop d'ull a les oques i respirar una mica l'essència d'aquesta original contrada.
 Les oques es rentaven, de la font de Sant Jordi brollava un'aigua ben fresca i fins i tot uns mosquits que volaven il.luminats, com a espurnes incandescents feien sentir un quelcom d'especial dins el temple.
Tot semblava èsser una passejada ben normal, cap pronòstic de núvol, un sol de justícia fora el claustre i de sobte..........la tempesta!
Trobo davant meu la "botiga del claustre", una petita capella adaptada com a mini centre comercial on trobar tot allò que un bon cristià pot necessitar; Un món de coses( podríem dir que completament innecessàries) per a recaptar fons.
Fins aquí tot sembla diguem-ne normal, és a dir, tots estem acostumats a aquest tipus de "merchandising" però m`ha sobtat veure que tots aquests articles plastificts i portadors de codi de barres, descansaven sobre tombes de monjos, tombes trepitjades per a prestatges i mobles plens de "productes de l'esglèsia", i el què es pitjor, per a un munt de gent que probablement mai no entendrà que es troba en un país que es diu Catalunya, país que donà els cognoms als monjos de sota els prestatges.
El més profà encara no s'haurà inmutat, es probable, el nostre temps esquizofrènic ens fa perdre el sentit de certes coses importants.
Tot d'una agafo un d'aquells articles a la venda amb aspecte de llibre, entre els llibres, aquell en que recentment el Papa va "permetre" (amb la seva autoritat divina suposem...) l'ús del preservatiu per part de les prostitutes, ei! només de les prostitutes!, no ens confonem i ens posem tots aquí a fornicar com a bojos! això mai!
I ara si, veig davant meu una bonica encuadernació en pell (sintètica imagino) on es poden llegir les seguents dolces paraules cristianes: BIBLIA DE LUJO.
Una bíblia de luxe!!!! guaita quina patxoca!!!!!!!!! mamà jo en vull una! jo també!
M'imagino que Crist nostre senyor i com a mínim el 60% per cent del Sants presents en culleretes i estampetes a la moníssima "botiga del claustre" haguessin agafat un llançaflames i unes cuantes granades i incendiat sense pietat aquesta blasfèmia!
Això pregonà Jesús?una bíblia de luxe?...en fi, sembla que també hi ha classes entre els fidels de l'esglèsia catòlica i que no tots sóm iguals, probablement a Veneçuela o a Bolívia o a Cuba es veuen obligats a llegir bíblies de segona mà o el que es pitjor! amb les fulles un pel groguenques...uff, m'agafen unes esgarrifances nomès de pensar-hi....
Aquí a Barcelona llegim bíblies de luxe, les venem i desprès anem a fer uns callos al bar de l'"esquina", ja que ni tant sols sabem a on sóm, és DE LUJO no ens confonem, que això no és pas la diòcesi de Barcelona!
Em sento una mica ofès i marejat per tot plegat i surto de la botiga-capella per a prendre l'aire...sonen les campanes...encara no és tot perdut!

3 comentarios:

  1. A la foguera!
    A la foguera!
    A la foguera!
    Mort a les Biblies de luxe i mort també a les de cinquena mà!
    xD

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  3. Al capítol II de l'Evangeli segons Sant Joan, se'ns diu:

    <<[13] Si avvicinava intanto la Pasqua dei Giudei e Gesù salì a Gerusalemme.

    [14] Trovò nel tempio gente che vendeva buoi, pecore e colombe, e i cambiavalute seduti al banco.

    [15] Fatta allora una sferza di cordicelle, scacciò tutti fuori del tempio con le pecore e i buoi; gettò a terra il denaro dei cambiavalute e ne rovesciò i banchi,

    [16] e ai venditori di colombe disse: "Portate via queste cose e non fate della casa del Padre mio un luogo di mercato".

    [17] I discepoli si ricordarono che sta scritto: Lo zelo per la tua casa mi divora.

    [18] Allora i Giudei presero la parola e gli dissero: "Quale segno ci mostri per fare queste cose?".

    [19] Rispose loro Gesù: "Distruggete questo tempio e in tre giorni lo farò risorgere".>>

    M'interessa aquesta estadística: el 60% dels Sants presents en culleres i estampetes. Certament, n'hi havia una pila

    ResponderEliminar